Nyheter från SF

Årets Folksam SM i hoppning blir speciellt. Det blir ett startfält med närmast internationell prägel, på en välrenommerad tävlingsplats som inte haft SM förut, ingen publik , men ändå en fullmatad vecka med tävlingar för unghästar, ponny och häst.

Den här säsongen kommer Ponny-SM i dressyr och lag-SM i dressyr att avgöras under samma helg, vecka 44.

Finalen i Longines FEI Nations Cup i Barcelona i oktober är inställd, meddelar FEI.

Nu stå det klart att årets upplagor av både Folksam Elitallsvenska och Folksam Ponnyallsvenska kommer att avgöras under hösten. Coronapandemianpassade regler och alla tävlingsplatser är klara.

(Uppdaterad 6 augusti) Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen med anledning av smittläget, där det händer mycket och läget förändras fort. Hur situationen påverkar verksamheten utvärderas kontinuerligt.

Nya diplomerade ridlärare

(2020-08-05 13:00)
Vi hälsar en hel rad nya diplomerade ridlärare välkomna. Nio stycken har tilldelats SRL 1 och femton stycken har tagit emot diplom för SRL II.

CHIO Aachen, World Equestrian Festival, blev inställt 2020 pga coronapandemin. Den här veckan bjuder CHIO Aachen på höjdpunkter från tävlingen 2019.

Peder Fredricson med H&M Crusader Ice vann ATG Riders League Grand Prix på Sundbyholm på lördagskvällen. Emma Emanuelsson och Joyful vann ATG Riders League 1,35-hoppning tidigare på kvällen.

En bra tränare gör den svåra rid/körkonsten enkel, får dig och din häst att utvecklas på just era villkor och längta till nästa träningspass!

En annorlunda Pride

(2020-07-31 15:00)
Den här veckan är det Stockholm Pride, och om allt varit som vanligt skulle ridsporten tåga tillsammans med idrotten i den fantastiska Prideparaden på lördag.

Efter söndagens finaler är nu segrarna i Granngården Riksmästerskap klart. Nio mästare korades på Sundbyholms travbana i Eskilstuna.

Ida Persson med Tago vann Folksam SM i dressyr för juniorer. Tidigare på dagens vann Irma Wickström med Bossa Nova SM i dressyr för children.

Det är 30 år sedan som Ryttar-VM i Stockholm invigdes. Ryttar-VM pågick den 24 juli - 5 augusti 1990. Vi bjuder på en nostalgisk återblick.

På torsdagen avgjordes Granngården Riksmästerskap Inverkansridning och årets första ponnymästare är därmed korade.

Folksam lag-SM i fälttävlan för häst och ponny blir av till hösten. Ny arrangör är Flyinge Ryttarförening, som tagit sig an mästerskapet med kort varsel.

Mobil Petra: 070-557 77 10

epost: info@vindelnsridklubb.se