Nyheter från SF

Framgångarna fortsätter för fälttävlansryttaren Louise Romeike. I helgen blev det vinster och placeringar i polska Strzegom. Det blev även fler svenska placeringar men för Nations Cup-laget gick det inte riktigt som de hade hoppats.

Under midsommarhelgen avgjordes Nations Cup i Longines EEF Serie, nationshoppningsserien i div 2, i Frankrike. Sverige slutade på fjärde plats och har nu säkrat en finalplats!

Under midsommarhelgen avgjordes femstjärniga hopp- och dressyrtävlingar med FEI Nations Cup i Rotterdam. Sveriges dressyrlag slutade på tredjeplats och Patrik Kittel slog till med vinst i küren!

Till helgen anordnas voltigetävlingar i Aachen i Tyskland. Jasmine Jacobsen finns på plats för att representera Sverige.

Nästa vecka är det dags för en internationell veterinärkonferens i Uppsala. Flera personer knutna till Svenska Ridsportförbundet är plats och på agendan står bland annat ett anförande av Peder Fredricson om att rida hästar barfota.

Det återstartsstöd som ridsportens föreningar kunnat söka har varit mycket populärt och är nu helt slut. En ny chans att söka stöd kommer lite längre fram.

Sommartider på kansliet

(2022-06-22 08:35)
I sommar har det centrala förbundskansliet lägre bemanning och därför längre svarstider. Under ett par veckor har även växeln kortare öppettider. Vi önskar alla en härlig hästig sommar!

Om lite drygt en vecka drar Nordiska Mästerskapen i gång. Tävlingarna arrangeras på Flyinge. Här är listan på alla hoppryttare som är uttagna.

Söndag 19 juni avgjordes tredje omgången av Ridsportallsvenskan div I i hoppning i fyra av fem zoner. Följande föreningar kvalificerade sig preliminärt till Folksam Elitallsvenska 2023.

Helgens femstjärniga tävlingar på Stockholms Stadion avrundades på söndagen med en 1,55-hoppning. Peder Fredricson och Catch Me Not S tog hand om tredjeplatsen.

Under helgen har Malmö Ridklubb arrangerat ett av paraidrottens stora årliga evenemang Special Olympics! Finalerna avgjordes på söndagen, här hittar du alla medaljörer!

Vid de fyrstjärniga tävlingarna i Opglabbeek tog Angelie von Essen och Happiness Dk Z en tredjeplats i den stora 1,55-hoppningen på lördagskvällen.

I tyska Hagen pågår internationella tävlingar för ungdomar i både dressyr och hoppning. På lördagen blev det flera fina placeringar för hoppryttarna i Nations Cup.

På lördagskvällen avgjordes Global Champions Tour Grand Prix framför ett publiktätt Stockholms Stadion. Andraplatsen gick till Sverige genom världstvåan Henrik von Eckermann på guldhästen King Edward.

När Global Champions League skulle avgöras på lördagen var det ännu än gång nystartade laget Stockholm Hearts som tog hem segern genom felfria rundor från Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson.

Mobil Petra: 070-557 77 10

epost: info@vindelnsridklubb.se