Nyheter från SF

EM-brons till Sverige!

(2021-09-26 17:00)
Det blev ett brons till Sverige på EM i fälttävlan! Efter att ha klättrat från åttonde plats efter första dagen slutade det med medalj för laget och en individuell trettondeplats för unga Sofia Sjöborg.

I Luxemburg fick Stephanie Holmén kliva överst på prispallen i Grand Prix på söndagen. Peder Fredricson var tvåa i Grand Prix i franska St Tropez Grimaud.

Ryttare från fem nationer kom till de Nordisk/Baltiska Mästerskapen i fälttävlan. Det blev ett riktigt medaljregn över de svenska ryttarna.

Det blev en silverplats till childrenlaget, en bronsplats till YR-laget och en fjärdeplats för de svenska ponnyryttarna i finalerna i ungdomsryttarnas Nations Cup-serie i hoppning. Juniorlaget blev tvåa i Challenge Cup.

Patrik Kittel vann Grand Prix vid de internationella dressyrtävlingarna i Ludwigsburg, Tyskland, på fredagen och följde upp med en seger i GP Kür.

Unghäst-VM i hoppning avgörs den 23-26 september i Lanaken, Belgien. Här hittar du uttagna hästar, ryttare och starttider.

Elin Mattsson var nyligen med och bärgade lagbronset på U25-EM i dressyr. Nu tar hon plats i Svenska Ridsportförbundets ryttarutvecklingsprogram på nivå 4.

Tyska dressyresset Isabell Werth har även detta år tackat ja till Sweden International Horse Show. Det blir sista gången hennes vapendragare Weihegold OLD visar upp sig för svensk publik.

Den 1-3 oktober är det dags för nationshoppningsfinal, Longines FEI Nations Cup Final i Barcelona. Efter många inställda deltävlingar är alla lag i Europaligan kvalificerade till finalen. Nu har Henrik Ankarcrona presenterat Sveriges trupp.

”Här har det legat i statens intresse att alla barn ska kunna lära sig rida”, säger Susanna Hedenborg, forskare bakom en ny studie om de svenska ridskolornas utveckling.

Isabella och Ebba vann SM

(2021-09-21 15:00)
Isabella Hogart och Ebba Ardbring vann Folksam SM i mounted games för seniorer respektive juniorer.

Nya medlemsföreningar

(2021-09-21 13:47)
Vi hälsar två föreningar välkomna som medlemmar i Svenska Ridsportförbundet. Det är Dals Eds Ridklubb, Västergötlands Ridsportförbund, och Föreningen Hästlycka, Östergötlands Ridsportförbund.

Du som driver en anläggning med hästar ska registrera anläggningen hos Jordbruksverket. Det gäller både små och stora stall, ridskolor, beten m.m. Sista dagen är 1 oktober.

Ella Filippa Velander, voltigör på landslagsnivå, är en av de 50 idrottare som får årets Elitidrottsstipendium.

Johan Herner och welshponny-hingsten Störtebekers Big Cracker låg sexa efter dressyren på VM i sportkörning för ponny i franska Le Pin au Haras. Efter lördagens maraton och söndagens precisionskörning blev det slutligen en 11:e plats.

Mobil Petra: 070-557 77 10

epost: info@vindelnsridklubb.se