Hoppa till sidans innehåll

Information till dig som ska börja rida 

Välkommen till Vindelns Ridklubb        för utskrift pdf  

 

Vår förening bedriver traditionell ridskoleverksamhet för främst barn och ungdomar. Vårt motto är en säker verksamhet med nöjda och glada elever och hästar!

 

 Du måste komma till ridpasset minst 20 min före lektionen startar för att hinna borsta och göra i ordning hästen. Kom även ihåg att borsta och ta hand om hästen och utrustningen efter ridpasset!

 

Telefon nummer till Ridskolan är: 0933-13233 , personalen nås säkrast på mobiltelefon 070-5577710 ( Petra Karström). Vänligen ring dagtid. Endast sms under helger och kvällar.

 

Hemsida: www.vindelnsridklubb.se  Epost: This is a mailto link

 

Vi har även en FB sida som heter Vindelns Ridklubb där vi lägger ut aktuell information.

 

   Viktigt att veta: 

 

 • Alla ridande ska vara medlemmar i Vindelns Ridklubb. Avgiften betalas per kalenderår och faktureras tillsammans med ridavgiften. I medlemsavgiften ingår en kollektiv olycksfallsförsäkring, försäkringsavtal finns på vår hemsida. 

 

 • Ridskolan är indelad i höst-(HT) och vårtermin(VT). HT är ca 18 veckor och VT ca 23 veckor. Teoriundervisning sker 2-3 gånger per termin. I undervisningen ingår skolridning, sitsträning, uteritt, hoppning/markarbete och teori i de ordinarie lektionerna 

 

 • För att rida i hoppgrupp på ridskolehäst krävs att eleven även har ett abonnemang med ordinarie lektion alt dressyrlektion i grunden. Det är alltså inte möjligt att bara rida i hoppgrupp på ridskolehäst! Detta för att både ryttare och hästar behöver träna ordinarie ridning för att klara av att delta i fysiskt krävande hoppträning. 

 

 • Avgiften för ridskoleabonnemanget inbetalas terminsvis i förskott. 

 

 • Abonnemanget är personligt och får ej överlåtas. Ridskolan förbehåller sig rätten att ändra ridgrupp och tid om så erfordras. Givetvis försöker vi ta hänsyn till era önskemål så långt det är möjligt! Förändringar gällande instruktör kan ske och ger ej rätt till återbetalning av ridavgift.
 • Abonnemanget är löpande samt bindande för varje abonnemangs period och du behåller din ridplats till nästkommande termin. Om du har för avsikt att avsluta/ändra ditt rid abonnemang ska detta göras innan 1 dec och 1 Juni för nästkommande termin. Därefter sker planering och fakturering av kommande termin och du blir betalnings skyldig för denna. Genom att betala in avgiften godtar eleven dessa bestämmelser. Försenings- och påminnelseavgift uttages vid betalning efter förfallodagen. Vid andra påminnelsen skickas fakturan vidare till inkasso. Om avgifter som trots påminnelse ej kommit ridklubben tillhanda innan 1/8 för VT och innan 1/1 för HT stryks eleven från sin ridgrupp. 

 

 • Nybörjare får prövotid de 3 första lektionerna. Det innebär att man kan avsluta sitt deltagande efter dessa 3 gånger om det inte känns kul att fortsätta. I sådant fall återbetalas terminsavgiften efter avdrag för kostnaden för 3 ridlektioner enligt gällande avgift. 

 

 • Ställer ridskolan in lektioner äger eleven rätt till kompensation i form av igenridningstillfälle anordnat av ridskolan, alternativt kreditering av avgift motsvarande lektionen. Om eleven inte kan delta på igenridningstillfället förfaller rätten till ersättning. Vid oförutsedda händelser utanför vår kontroll såsom utbrott av smittsam sjukdom, brand etc, som påverkar verksamheten och omöjliggör fullgörandet av ingångna avtal kommer ingen ersättning utbetalas, ej heller igenridning, om vår försäkring inteträder i kraft. 

 

 • Återbetalning av ridavgift vid långvarig sjukdom eller skada kan ske mot uppvisande av läkarintyg. 

 

 • Vid frånvaro från enskilda lektioner får du möjlighet till ”igenridning” om du meddelar ridskolechefen senast kl 12.00 samma dag. Detta har du rätt till 2 gånger per termin. Igenridning sker i annan lämplig grupp i överenskommelse med ridskolechefen. 

 

 • I början är det svårt att rida själv och det är olämpligt att en nybörjare lämnas ensam på ridskolan. Alla nybörjare måste därför ha med sig någon som stöd och som hjälp att leda hästen så länge som behov finns. Är du under 18 år är det på föräldrarnas ansvar om du vistas själv i stallet. 

 

Utrustning 

 

Din utrustning när du rider ska bestå av en ridhjälm ( klubben har några hjälmar som finns att låna) och stövel eller sko med klack. Det är helt förbjudet att rida i tennisskor/lågskor eftersom det kan göra att foten fastnar i stigbygeln. Vid användning av ridskor rekommenderas leg-chaps. 

 

Att tänka på av säkerhetsskäl är också att sätta upp ditt långa hår i svans och hålla det borta från ansiktet.

 

Handskar rekommenderas.

 

Det finns inga entydiga rekommendationer som kan tänkas lämnas angående bruk av skyddsväst. Därför är det inget krav att använda skyddsväst under lektionstid. Om man vill använda skyddsväst eller inte är därför upp till den enskilde att avgöra.

Det finns inget album kopplat till denna sida.
 
 
LOGO NY vindeln ridklubb jpg

Vindelns Ridklubb

Västomån 365

92232 Vindeln 

org nr: 894001-4379

Bankgiro 5711-2120

Swish:

123 155 38 66 (anläggningskort)

123 147 43 78 ( hästtransport) 

tel kontor: 0933-13233

mobil Petra: 070-557 77 10

epost: This is a mailto link

 

 
Lediga platser till VT 2018
Ströplatser på olika nivåer från
Ridlekis till hoppgrupp / dressyr
Välkommen att höra av er
till Petra för frågor eller för
att boka plats! 070-557 77 10
 
 SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Postadress:
Vindelns RK - Ridsport
Västomån 365
92232 Vindeln

Kontakt:
Tel: 0933-13233
E-post: This is a mailto link

Se all info