Information till dig som ska börja rida

Välkommen till Vindelns Ridklubb          pdf för utskrift

Vår förening bedriver traditionell ridskoleverksamhet för främst barn och ungdomar. Vårt motto är en säker verksamhet med nöjda och glada elever och hästar!

Du måste komma till ridpasset minst 20 min före lektionen startar för att hinna borsta och göra i ordning hästen. Kom även ihåg att borsta och ta hand om hästen och utrustningen efter ridpasset!

Telefon nummer till Ridskolan är: 0933-13233 , personalen nås säkrast på mobiltelefon 070-5577710 ( Petra Karström). Vänligen ring dagtid. Endast sms under helger och kvällar.

Hemsida: www.vindelnsridklubb.se  Epost: This is a mailto link

Vi har även en FB sida som heter Vindelns Ridklubb där vi lägger ut aktuell information.

Viktigt att veta angående abbonemangets regler:

Alla ridande ska vara medlemmar i Vindelns Ridklubb. Avgiften betalas per kalenderår och faktureras tillsammans med ridavgiften. I medlemsavgiften ingår en kollektiv olycksfallsförsäkring, försäkringsavtal finns på vår hemsida.

Ridskolan är indelad i höst-(HT) och vårtermin(VT). HT är ca 18 veckor och VT ca 23 veckor. Teoriundervisning sker 2-3 gånger per termin. I undervisningen ingår skolridning, sitsträning, ute ritt, hoppning/markarbete och teori i de ordinarie lektionerna

För att rida i hopp grupp på ridskolehäst krävs att eleven även har ett abonnemang med ordinarie lektion alt dressyrlektion i grunden. Det är alltså inte möjligt att bara rida i hopp grupp på ridskolehäst! Detta för att både ryttare och hästar behöver träna ordinarie ridning för att klara av att delta i fysiskt krävande hoppträning.

Avgiften för ridskoleabonnemanget inbetalas terminsvis i förskott.

Rid abonnemanget är personligt och får inte överlåtas.

Ridskolan förbehåller sig rätten att ändra ridgrupp och tid om så erfordras. Givetvis försöker vi ta hänsyn till era önskemål så långt det är möjligt! Förändringar gällande instruktör kan ske och ger inte rätt till återbetalning av ridavgift.

Om du valt att anmäla dig med egen häst och den blir skadad häst erbjuder vi dig att låna ridskolehäst till en extra kostnad av 70 kr/ lektion. ( alternativt om det är en längre period så kan man betala upp sig till en plats med ridskolehäst resten av terminen.)

Vill du ej låna ridskolehäst betalar vi ej tillbaka din träningsavgift och du har ej rätt att sälja din plats till annan ryttare.

Om du ej utnyttjar din plats förfogar ridskolan över den.

På lediga platser kan vi komma att sätta in ryttare som vill rida igen missade lektioner, träna extra eller liknande om vi anser att de passar in i gruppen.

Vid frånvaro från enskilda lektioner får du möjlighet till ”igen ridning” om du meddelar ridskolechefen senast kl 12.00 samma dag. Detta har du rätt till 2 gånger per termin. Igen ridning sker i annan lämplig grupp i överenskommelse med ridskolechefen.

Abonnemanget är löpande samt bindande för varje abonnemangs period och du behåller din rid plats till nästkommande termin. Om du har för avsikt att avsluta/ändra ditt rid abonnemang ska detta göras innan 1 dec och 1 Juni för nästkommande termin. Därefter sker planering och fakturering av kommande termin och du blir betalnings skyldig för denna.

Genom att betala in avgiften godtar eleven dessa bestämmelser. Försenings- och påminnelseavgift uttages vid betalning efter förfallodagen. Vid andra påminnelsen skickas fakturan vidare till inkasso. Om avgifter som trots påminnelse ej kommit ridklubben tillhanda innan 1/8 för VT och innan 1/1 för HT stryks eleven från sin rid grupp.

Ställer ridskolan in lektioner äger eleven rätt till kompensation i form av igen ridningstillfälle anordnat av ridskolan, alternativt kreditering av avgift motsvarande lektionen. Om eleven inte kan delta på igen ridningstillfället förfaller rätten till ersättning. Vid oförutsedda händelser utanför vår kontroll såsom utbrott av smittsam sjukdom, brand etc, som påverkar verksamheten och omöjliggör fullgörandet av ingångna avtal kommer ingen ersättning utbetalas, ej heller igen ridning, om vår försäkring inte träder i kraft.

Återbetalning av ridavgift vid långvarig sjukdom eller skada kan ske mot uppvisande av läkarintyg.

Nybörjare

Nybörjare får prövotid de 3 första lektionerna. Det innebär att man kan avsluta sitt deltagande efter dessa 3 gånger om det inte känns kul att fortsätta. I sådant fall återbetalas terminsavgiften efter avdrag för kostnaden för 3 ridlektioner enligt gällande avgift.

I början är det svårt att rida själv och det är olämpligt att en nybörjare lämnas ensam på ridskolan. Alla nybörjare måste därför ha med sig någon som stöd och som hjälp att leda hästen så länge som behov finns. Är du under 18 år är det på föräldrarnas ansvar om du vistas själv i stallet.

Utrustning

Din utrustning när du rider ska bestå av en ridhjälm ( klubben har några hjälmar som finns att låna) och stövel eller sko med klack. Det är helt förbjudet att rida i tennisskor/lågskor eftersom det kan göra att foten fastnar i stigbygeln. Vid användning av ridskor rekommenderas leg-chaps.

Att tänka på av säkerhetsskäl är också att sätta upp ditt långa hår i svans och hålla det borta från ansiktet.

Handskar rekommenderas.

Det finns inga entydiga rekommendationer som kan tänkas lämnas angående bruk av skyddsväst. Därför är det inget krav att använda skyddsväst under lektionstid. Om man vill använda skyddsväst eller inte är därför upp till den enskilde att avgöra.

Det finns inget album kopplat till denna sida.

tel kontor: 0933-13233

mobil Petra: 070-557 77 10

epost: This is a mailto link

Lediga platser till VT 2018