Nyheter från DF

Fritidsbanken i Umeå får ett särskilt omnämnande av juryn som utser vinnaren av det europeiska hållbarhetspriset, Transformative Action Award. Fritidsbanken hamnade precis utanför en pallplats, men uppmärksammas ändå för sitt viktiga arbete med at...

Lokalkontor har visat sig vara ett bra drag för idrottsföreningarna i länets norra inlandskommuner. Malå, Sorsele och Storumans kommun blir servade av idrottskonsulenten Åsa Johansson som utgår från Malå.

I helgen var det dags för de 20 unga ledare från Västerbotten som valts ut till Folksams Ledarcamp att resa till Norrbyskär för att möta likasinnade från andra distrikt. Det blev en helg med fokus på ledarskap, jämställdhet och sparsamt med skärmtid.

Nu har idrottsföreningar möjlighet att söka stipendium om 100 000 kronor från Tore A Jonassons stiftelse som för andra gången delar ut stipendier till idrotten.

Lördag 12 oktober är det dags igen för Idrottens Dag med massor av roliga aktiviteter, idrotter och en stor rörelsebana.

Ledarcamp är ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare att fortsätta utvecklas inom idrotten. Under 2019 får 20 tjejer och killar från Västerbotten stipendier som möjliggör att delta i Ledarcamp på Norrbyskär, 20-22 september.

I Skellefteå och Sunnanå SK pågår något spännande, nytt, utvecklande och annorlunda. Linnea Nilsson-Waara, projektsamordnare för TUSS, berättar om hur föreningen introducerar fler tjejer i föreningslivet.

Ansökan till statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter som genomförts under våren 2019, 1 januari - 30 juni, ska vara inskickad senast den 25 augusti 2019 kl 23:59.

Den viktigaste anledningen till att barn och ungdomar väljer att idrotta är för att det är roligt. Men vad är det egentligen som gör att det blir kul? Studien "den roliga idrotten" har tittat närmare på vilka faktorer som gör idrott roligt.

Från och med den 1 juli 2019 gäller en ny tobakslag som innebär utökat rökförbud, bland annat vid idrottsanläggningar. Föreningar kan i vissa fall vara ansvariga för att sätta upp skyltar som informerar om rökförbud vid entrén till lokalerna.

Burträsk FF tog i november hjälp av SISU Idrottsutbildarna i en process för att få personer att engagera sig på styrelsenivå. Föreningen saknade ordförande och behövde hjälp med att hitta engagemang till sin styrelse.

Vårens sista Idrottsquiz

(2019-06-20 10:27)
Hur mycket vet du om idrott? Testa dina kunskaper och utmana dina kompisar i vårens sista Idrottsquiz!

Futebol dá força stärker tjejer, ledare och samhällen genom fotboll och lyckas engagera tjejer från alla sorters bakgrund. En viktig nyckel till deras rekrytering är hur de ställer frågan.

Västerbottens Ishockeyförbund jobbar sedan några år tillbaka med fadderskap, vilket innebär att varje medlem i förbundets styrelse har tät kontakt med ett antal föreningar. Fadderskapet har varit ett lyckat sätt att ge stöd och skapa nära dialog.

tel kontor: 0933-13233

mobil Petra: 070-557 77 10