Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Nu har det blivit dags att anmäla sig till årets SDF-konferens. Denna gång är temat "digitalisering" och vi håller till på Scandic Hotell i Skellefteå.
 
TTGU bjuder på tuff och utmanande träning, men alltid på individens nivå. Med den inställningen har de lockat ca 700 deltagare under 2018 – både motionärer och elit, för träning och tävling, i åldrarna 5 till 75 år. Robert Lindberg berättar mer om...
 
Vi tar upp ett ständigt aktuellt ämne som kan skapa skavsår mellan styrelsen och sektioner. Nämligen lagkassan. Vad gäller egentligen?
 
I Sveriges minsta kommun sjuder idrottslivet och det är barnen och ungdomarna själva som har tagit initiativet till utveckling.
 
Idrottens dag 2018 är en familjedag i den nya sporthallen på Morö Backe i Skellefteå. Vi bjuder in till en fartfylld dag där barn får prova på upp till 15 olika idrotter/aktiviteter arrangerade av Skellefteås föreningar och en rörelsebana.
 
Idrottskonsulent Lisbet har gjort ett besök hos Umeå Golfklubb för att ta reda på vad klubben gör för att kunna erbjuda aktiviteter för alla åldrar och nivåer.
 
Ett gäng cykelentusiaster träffades och började utmana sig själva med att cykla i en tuffare terräng, skogscykling. Eftersom tiden gick utökades intresset, cykelstigarna började sina och tanken växte. Tänk om vi kan få till en arena för MBT cykling!
 
Sju av tio kommuner i Sverige anser att de har färre idrottsytor och hallar än vad som efterfrågas. Det visar Riksidrottsförbundets årliga kommunstudie som pekar på brister främst gällande isytor, idrottshallar och simhallar.
 
Vad innebär det att vara tränare inom idrotten? Den nya utbildningswebben för ledare inom idrotten ger svaret, och bjuder dessutom på inspiration och konkreta tips kring ledarskap och träning. Testa själv och få en bra start i ditt tränarskap, ell...
 
Statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) är avsett att stödja ungdomsverksamheten mellan 7-25 år i föreningarna. Ansökan om LOK-stöd betalas för deltagartillfällen och sammankomster och registreras digitalt via verktyget Idrott Online.
 
Arvsfonden fördelar pengar till nyskapande och utvecklande projekt i föreningslivet. 17 september kommer de till Skellefteå för att informera om vilka möjligheter din förening har att söka stöd till ert projekt.
 
Med start 28 augusti i Sorsele åker Change the game ut på turné i länet för att erbjuder barn och ungdomar möjlighet att prova på nya aktiviteter, utmana sig själva och röra på sig.
 
Länsstyrelsen har fram till 17 september en extra utlysning av medel inom områdena etablering, integration och flyktingmottagning.
 
Tanken har alltid funnits hos Elin Lundström i Robertsfors, hur hon kan främja rörelseglädjen hos barn och ungdomar. Efter en utbildning i empowering coaching som hölls i Ånäset satte sig alla funderingar till att bli en aktiv handling. Vi tar ett...
 
Under hösten har Change the game ett flertal dagar planerade runt om i länet där barn och ungdomar får möjlighet att prova på olika aktiviteter, utmana sig själva och röra på sig.
 
LOGO NY vindeln ridklubb jpg

Vindelns Ridklubb

Västomån 365

92232 Vindeln 

org nr: 894001-4379

Bankgiro 5711-2120

Swish:

123 155 38 66 (anläggningskort)

123 147 43 78 ( hästtransport) 

tel kontor: 0933-13233

mobil Petra: 070-557 77 10

epost: info@vindelnsridklubb.se

 

 
Lediga platser till HT 2018
Ströplatser på olika nivåer från
Ridlekis till hoppgrupp / dressyr
Välkommen att höra av er
till Petra för frågor eller för
att boka plats! 070-557 77 10
 
 SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Postadress:
Vindelns RK - Ridsport
Västomån 365
92232 Vindeln

Kontakt:
Tel: 0933-13233
E-post: info@vindelnsridklubb.se

Se all info