VRK Policy

Policy Vindelns Ridklubb

Vårt mål är att Vindelns Ridklubb skall vara en ledande ridklubb i Västerbotten avseende kvalité på ridskoleverksamhet, hästar, hästhållning och sportsliga framgångar för våra tävlingsryttare.

1.       Gemenskap

Vindelns Ridklubb ska vara ett socialt nätverk där medlemmarna känner samhörighet och gemenskap med varandra och klubben. Alla får vara med och alla är välkomna oavsett ålder, kön, etnisk bakgrund eller eventuell funktionsnedsättning. Vi vill skapa en meningsfull fritid för såväl barn och unga som vuxna.

God sportslighet och kamratskap ska råda.

2.       Verksamhet Ridskolan

Ridskolan ska vara basen i Vindelns Ridklubb.

Vår verksamhet ska kännetecknas av glädje stort engagemang, hög kompetens, skickligt ledarskap och hög säkerhet.

Ridskolan ska bedriva utbildning i ridning, hästhantering och hästkunskap med inriktning mot Svenska Ridsportförbundets tävlingsdiscipliner.

Hos oss ska människor utvecklas och öka sitt kunnande om hästar och ridning. Hästarna ska värnas med kunnande , kärlek och omsorg.

Ridskolan ska ge en god grundutbildning samt ge möjlighet till individuell sportslig utveckling.

3.       Verksamhet Tävling

Vindelns Ridklubb bedriver tävlingsverksamhet där alla elever och föräldrar som tränar för tävling också hjälper till vid anordning av tävlingar.

Tävlingsryttare och föräldrar som representerar Vindelns Ridklubb ska stå för:

• Gott uppförande på tävlingsplatsen
  • God kamratskap
  • Stötta varandra
  • God klubbanda
  • Ha kul
  • Unna varandra framgång
  • Vara rädda om hästarna
  • Hjälpa varandra
  • Ha en trevlig attityd i både ord och handling

4.       Droger

Vindelns Ridklubb ska arbeta aktivt med att begränsa bruket av droger.  Ledare i föreningen ska vara goda förebilder och värna om en trygg barn och ungdomsverksamhet fri från droger.

Uppdaterad: 2016-06-07 23:21
Skribent: Petra Karström

tel kontor: 0933-13233

mobil Petra: 070-557 77 10